Programma

Pak de Regie over Jóuw Leven

Stap uit je dagelijkse hectiek, verbind je opnieuw met je ware innerlijk en ontdek hoe je kunt gaan leven op jóuw manier!

Wat beloof ik?

In dit Programma herstel je de verbinding met jouw innerlijke kracht. Je ontdekt wie je werkelijk wilt zijn en durft in iedere setting de plek in te nemen die voor jou passend is. Je hebt het bewustzijn ontwikkeld en de tools beschikbaar om in je dagelijks leven de keuzes te maken die goed zijn voor jou: je neemt écht leiderschap over jouw leven!

Hierna is je leven niet meer hetzelfde: je voelt je vrijer, gelukkiger, meer in balans, zekerder en energieker. Kortom, je gaat moeitelozer functioneren in leven en werk en meer genieten. Een groot cadeau voor jezelf (en je omgeving)!

Innerlijk werk, bewustzijn en verbinding tussen hoofd, hart en lichaam in combinatie met praktische tools staan centraal.

Hoe houd jij regie over jouw leven? Hoe blijf je dicht bij jezelf en leef je jouw leven vanuit je innerlijke kracht, in verbinding met alles wat er is?

Herken je je in het volgende?

 • De buitenwereld ziet je als sterk en energiek, maar van binnen voel je vaak twijfel en onzekerheid…

 • Je ziet jezelf steeds in dezelfde ‘groeven’ stappen en je voelt aan alles dat het tijd wordt om dingen anders te gaan doen, maar je vraagt je af “hoe dan?"...

 • Je weet dat je steviger moet opkomen voor jouw behoeften maar je bent bang de relatie te schaden of niet aardig gevonden te worden…

 • Je wórdt meer geleefd dan dat je het gevoel hebt zelf de regie te hebben...

 • Je wilt minder zorgen voor anderen en meer voor jezelf, de balans mag “gereset” worden...

 • Het lukt je onvoldoende om jouw grenzen aan te geven…

 • Je merkt dat je onvoldoende luistert naar jouw emoties, gevoelens en de taal van je lichaam, je doet eigenlijk alles met je hoofd…

 • Je hebt soms simpelweg het gevoel dat je “gereedschappen ontbeert”, dat je niet in huis hebt wat er op dat moment of in die situatie nodig is…

 • Je durft -in privé of werk- niet ten volle de plek in te nemen die je past of van je verwacht wordt…

 • Je bent jezelf kwijtgeraakt en je wilt op zoek naar je ware zelf, naar wat zich kan en wil ontplooien...

042B8412-compressed

Kom NU in beweging...

Waarschijnlijk herken je jezelf wel in één of meer van deze voorbeelden? Want laten we eerlijk zijn, het is vaak moeilijker dan je hoopt. Ook al gaat er veel goed, toch ervaar je niet altijd de balans en voldoening die je zou willen. Steeds weer raak je de verbinding met jezelf kwijt, ga je voorbij aan jezelf, omdat je geen eens doorhebt dat je in een patroon zit wat JIJ kunt veranderen.

KORTOM, je ziet in dat “als ik gelukkiger wil worden heb IK iets te doen!”? Wil je nu leiderschap over jouw leven, over jouw toekomst?! Dan is het tijd om uit je ingesleten patronen te stappen en de regie over je leven te herpakken!

Kom dan NU in beweging, want het is tijd voor echte “ME-time”. Zet de volgende stap in je ontwikkeling en ontdek je echte IK!

Mandala in zand IMG_6533-compressed deel

Ik begrijp jou wel...

Ik snap heel goed waar jij nu staat. Zelf ben ik lang in de ontkenning gebleven, ik was namelijk een ster in hard werken, heel veel ‘geven’ aan anderen en niet luisteren naar mijn innerlijke wijsheid, niet voor jezelf in ieder geval. En daardoor raakte ik mezelf kwijt. Met als gevolg een zware burn-out. Gelukkig heeft me dat wel gebracht waar ik nu ben en kan ik er met dankbaarheid naar kijken.

Maar eerlijk gezegd kan dit slimmer :-), dus daarom heb ik het Programma “Pak de Regie over Jóuw Leven” gemaakt.

...en dit is waar ik jou mee kan helpen

Ik help je in een nieuw bewustzijn te stappen over wie je bent, hoe en waarom je doet zoals je doet en hoe je werkelijk wilt en kunt zijn. Met jezelf en in relatie tot anderen. Privé en in het werk. Ik help je om vanuit zelfliefde, eigenwaarde, innerlijke kracht en vertrouwen-in-je-eigen-wijsheid te gaan leven. Je ontdekt je authentieke kracht en beseft dat alles al in jou aanwezig is, om sturing te geven aan je leven zoals jij dat wilt.

Wat kun je verwachten?

 • Bewustwording van je patronen, voorkeuren en valkuilen in denken en gedrag

 • De wijsheid van je lichaam en intuïtie ervaren, zodat je hierop leert vertrouwen

 • Hoe je werkelijk in verbinding kunt zijn met jezelf, je behoeften en alles en iedereen om je heen

 • De kracht van intentie ervaren

 • Leren spelen met de essentiële rollen in natuurlijk leiderschap: hoe zijn ze verweven en hoe functioneren ze in samenhang

 • Begrijpen welke gedragsrollen essentieel zijn samenwerking, zodat je herkent wanneer wat nodig is en welke rol en positie jij dan (heel bewust) wilt (in)nemen

 • Bewustzijn over jouw plek, zodat je deze plek in balans kunt innemen op ieder moment en in iedere setting

 • Oordeelloos en in contact met jouw behoeften en emoties kunt communiceren

 • Leren grenzen aangeven, zodat je durft te gaan staan voor je eigen behoeften en wensen

Door het (opnieuw) verbinden met je innerlijke kracht, treed je het leven met zelfvertrouwen tegemoet en durf je vanuit je hart keuzes te maken die helemaal goed zijn voor jou. Je voelt je blijer, steviger en energieker.

Wil je dit?

Ben jij er klaar voor om NU in beweging te komen? Wil jij nu verantwoordelijkheid voor jouw volgende stap in je ontwikkeling nemen? Ben JIJ nieuwsgierig naar jouw echte IK?

Paarden groming 042B4502-compressed

De filosofie achter mijn werkwijze

Ik combineer de wijsheid van de natuur en de paarden met systemische principes en opstellingen, meditatie en óók met down-to-earth technieken op het gebied van persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling.
We werken ervaringsgericht, wat wil zeggen dat we veel actief aan de slag gaan, maar vooral door met deze aanpak de diepere lagen van je (onder)bewustzijn te raken. Hierdoor is de impact groot en blijvend.

De inzet van de paarden en het systemisch werk in het Programma helpt jou om helder te krijgen waarom jij de dingen doet zoals je ze doet. Paarden doen dat door in hun reactie (deels) onbewuste gedachten, overtuigingen, intenties en emoties aan het licht te brengen. Dit geeft inzicht en maakt dingen in je los. Ze nodigen je vervolgens uit om ander, meer helpend gedrag in te zetten en laten het effect daarvan direct zien.

Met deze ervaringsgerichte aanpak leid ik je door een daadwerkelijke transformatie. Door je op een liefdevolle manier naar de onderstroom te laten kijken, faciliteren we dat de meest beperkende onbewuste patronen worden aangepakt. Zo kan je een nieuwe fase in, omdat je los bent gekomen van ingesleten programmeringen en meester wordt over je bewuste en onbewuste interne processen.

En daarmee wordt je meester over je leven.

Daan Mijnders

Daan Mijnders

Docent

"Mijn eerdere ervaringen met de paarden waren zo positief, fijn en helder qua inzichten, dat ik direct JA heb gezegd op het programma Natuurlijk Leiderschap. Middels de theorie, meditatieve- en opstellingsoefeningen én oefeningen met de paarden hebben we ons eigen gedrag onderzocht, bestudeerd en ervaren. Dit was intens en heel persoonlijk, ik heb er eigenlijk geen woorden voor om deze ervaringen tot hun recht te laten komen. Kennis over de vijf gedragsrollen heeft mij heel veel opgeleverd. In de workshop kon ik direct ervaren hoe die rollen dan voelen bij mij van binnen en wanneer je de ene rol inzet en wanneer de andere. En welke valkuilen er aan kleven. Ik heb meer begrip gekregen voor mijn eigen handelen in het leven, in verschillende situaties. Dat is voor mij erg waardevol geweest. Zwemmen leer je niet door een boek te lezen over zwemmen. Zo zie ik de meerwaarde van het programma.

Als je de moed hebt om naar jezelf te kijken, meer kwaliteit van leven wilt ervaren en je dichter bij de natuur én je eigen natuur wilt komen, schrijf je dan in voor dit programma. Wilma en Corinne, ontzettend bedankt!"

Monique

Monique Ruedisueli

Beleidsmedewerker

"Deelname aan het programma ‘Natuurlijk Leiderschap’ heeft mij veel opgeleverd. Ik heb ervaren hoe het is om de vijf verschillende rollen bewust in te nemen: vertrouwd/vreemd, makkelijk/moeilijk en wat de reacties van de andere deelnemers en de paarden daarop zijn. Het was een uitnodiging om te kijken hoe ik deze vijf rollen in mijn dagelijkse leven inzet: in mijn gezin, op mijn werk, binnen mijn familie, in mijn vriendenkring etc. Dat leidde tot bewustwording met betrekking tot mijn persoonlijk leiderschap: hoe goed zorg ik voor mezelf, hoe manifesteer ik mij in mijn persoonlijke omgeving – gezin, familie, vrienden. En bewustwording met betrekking tot mijn professioneel leiderschap en teamsamenwerking: wat zijn mijn voorkeursrollen en hoe kan ik de andere rollen ontwikkelen en ze toepassen als het nodig is. Corinne, Wilma en de vijf paarden boden een prettige, warme en veilige setting waarin ik me kon verbinden met hen en de andere deelnemers."

Praktische inhoud van het Programma

 • Voorafgaand aan de eerste drie dagen voeren we samen een intakegesprek

 • Door het werken in de natuur en met de paarden leer je op de wijsheid van je eigen lichaam en intuïtie te vertrouwen

 • Je leert van en met de paarden hoe je de vijf essentiële rollen in natuurlijk leiderschap bewust in balans inzet in leiderschap, samenwerking en relaties

 • Door systemische oefeningen, de interactie met de paarden en rituelen verankeren we het geleerde op een diepere laag

 • Door het werken met kleine groepen en twee coaches is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en reflectie

 • Je bouwt je inzichten op en gaat na de eerste drie dagen met een concreet plan van aanpak voor jouw persoonlijke ontwikkeling de deur uit

 • We plannen een terugkomdag in na ca. 6 weken en zetten zo de “puntjes op de i” naar aanleiding van je ervaringen na de 3-daagse, zodat het geleerde zo goed mogelijk beklijft in jouw persoonlijke leven

Is dit precies wat jij nodig hebt?!

"Je moet eerst jezelf tegenkomen, voor je het kunt zijn"

- Loesje

ineke harbers

Ineke Harbers

Organisatieadviseur

“Wow! Wat een impact. Wat een geweldige workshop: intensief optrekken met 4 onbekende vrouwen, 2 coaches en een aantal paarden! Die paarden…. Ik was er best een beetje bang voor, helemaal geen ervaring mee. Als je weet hoe je ze moet benaderen, is er eigenlijk niets engs aan. We hebben als vrouw ongelofelijk veel kracht in ons en heel veel mogelijkheden. Dit kunnen de paarden ons laten zien. In de oefeningen, die deskundig worden begeleid door zeer ervaren coaches, leer je wat je met je gedrag bij het paard wel of niet kan bereiken. En wat dit betekent als je dit doortrekt naar je dagelijks leven: in je gezin, je werk, je familie etc. Echt een aanrader voor vrouwen die openstaan voor verbetering en ontwikkeling, die ook al wel het nodige gedaan hebben, maar denken: er is nog meer mogelijk…. Er zit meer in mij, maar het komt er nog niet (voldoende) uit! Na het volgen van deze training heb je meer inzicht in je mogelijkheden, je krachten en je potentie. Ik raad het iedere ‘women of a certain age’ aan!"

karin van 't hoff

Karin van 't Hoff

Loopbaancoach

"De coaches nemen je mee op avontuur om tijdens individuele oefeningen met de paarden te voelen en ervaren hoe het is om deze rollen met elkaar in balans te brengen en daar ook naar te leren handelen. Ook helpen ze je om je er bewust van te worden dat je alle rollen nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Zowel persoonlijk als professioneel. Naast het voelen en ervaren wat een kudde paarden met je doet, leer je met behulp van systemisch werken en geleide meditatie om nog meer in het hier en nu te kunnen zijn en je bewust te worden van je eigen plek hier op aarde.

De training heeft mij opgeleverd dat ik blij mag zijn, speels mag zijn en zonder oordeel naar mezelf mag kijken. Ik heb de verbinding kunnen maken met mijn persoonlijk intuïtief leiderschap."

Praktische zaken

We werken drie dagen opeenvolgend met elkaar, inclusief twee avondprogramma’s.
Voorafgaand aan de eerste drie dagen voeren we een persoonlijk intakegesprek met iedere deelnemer. Circa 6 weken na het programma organiseren we een terugkomdag.

We beginnen dagelijks om 10.00 uur. Op de eerste twee avonden eindigen we na het avondprogramma om ca. 21.30 uur. Op de afsluitende dag ronden we het programma om 16.30 uur af. We werken steeds in blokken, met voldoende ruimte voor jezelf, waardoor je tijd hebt om hetgeen je ervaren hebt te laten bezinken, om te reflecteren en te interneren.

We werken met een kleine groep (maximaal 8 deelnemers) met twee ervaren coaches.

Wij zorgen voor koffie, thee, gezonde lunches en tussendoortjes; op de eerste twee dagen zorgen we ook voor avondeten.

We adviseren je i.v.m. het avondprogramma om in de buurt te overnachten. Er zijn in de omgeving van de Delftse Hout een groot aantal leuke mogelijkheden, zelfs op loop- of fietsafstand. We adviseren je daar graag over!

DATA:

Het eerstvolgende Programma staat gepland voor

maandag t/m woensdag

-nog nader te bepalen-

(i.v.m. tijdelijke corona-maatregelen tot nader order uitgesteld; data op aanvraag mogelijk)

De terugkomdag wordt in overleg gepland.

Prijs €2.375,- incl. BTW

Incl. kosten verblijf, excl. kosten overnachting.

Kortingscode? Vul deze in bij inschrijving.

Benieuwd naar de volgende data? Neem gerust contact met me op. 

Twijfel je nog? Dit zijn de antwoorden op veelgestelde vragen

 • Houden jullie je aan de regels van RIVM?

  Vanzelfsprekend. We werken veel buiten, en ook binnen is het mogelijk om de benodigde afstanden in acht te nemen. Verder wordt het eten ‘corona-proof’ door een cateraar aangeleverd. Qua hygiëne zijn alle voorzieningen aanwezig en nemen we voorzorgsmaatregelen.

 • Moet je ervaring hebben met paarden?

  Nee, helemaal niet, maar het mag natuurlijk wel. We werken altijd op de grond, dus we rijden niet op de paarden.

 • Ik ben bang voor paarden, maar ik vind het Programma heel aantrekkelijk…

  Maak je geen zorgen, na een dag werken met onze kudde is dat over! Wij begeleiden het contact met uitleg, zorg en we bewaken de veiligheid.

 • Gaat het Programma wel door bij slecht weer?

  Jazeker! Tegen zon, kou of regen kunnen we ons kleden en we beschikken over een binnenruimte om op te warmen, schuilen etc.

 • Ik heb dieetwensen, kan dat?

  Geen enkel probleem. We vragen van tevoren altijd uit wat de wensen zijn. Daarnaast kunnen we al melden dat we heerlijk biologisch verantwoord eten uit de directe omgeving.

 • Kan ik (deels) gebruik maken van mijn persoonlijk ontwikkelingsbudget van mijn werkgever?

  Jazeker! Is dat geval is het handig om je aanmelding te bevestigen per email (info@seasonwise.nl) en aan te geven hoe je de facturering wilt ontvangen. Ik kan de factuur ook voor je opsplitsen in twee delen, een deel voor je werkgever en een deel voor jou.

Toch nog een andere vraag? Bel me gerust!

Scroll naar boven